keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Peli- Anders de la Motte

Peli on vuonna 2013 julkaistu ruotsalaisen kirjailijan Anders de la Motten esikoisteos.  Kirjan päähenkilö HP eli Henrik on aivan tavallinen ruotsalaispoika häntä ei huvittaisi tehdä töitä ja koulun käynti on jäänyt kesken , mutta tietokonepelit ja lähes päivittäinen juhliminen ovat hänen lempipuuhaansa. Eräänä krapula-aamuna Henrikin elämä kuitenkin muuttuu ku hän löytää aivan uudenlaisen kosketusnäyttöpuhelimen, jonka näytölle ilmestyy teksti “Haluatko pelata peliä? Kyllä? Ei?” Pelinjohtaja antaa HP:lle tehtäviä aluksi helppoja mutta kirjan edetessä tehtävät muuttuvat vaarallisemmiksi.

   Lukukokemuksena kirja oli jännittävä ja ihan mielenkiintoinen. Valittuani kirjan en ollut ihan varma onko se kiinnostava koska en yleensä lue jännityskirjoja ja varsinkin kun kirjassa käytetään paljon IT-termejä enkä itse ole kiinnostunut IT-alasta tai ymmärrä sen termejä. Kirjan mieleenpainuvin hetki oli heti kirjan alussa se kun HP saa ensimmäisen tehtävänsä pelinohjaajalta, koska siinä vaiheessa ei vielä tiedä millaisia tehtävät tulee olemaan ja se tuo oman jännityksensä kirjaan. Kirjassa en pidä siitä että kirja on vähän epäselvä varsinkin ihan alussa, koska yhdessä luvussa kerrotaan kahta eri tarinaa jotka kuitenki liittyvät toisiinsa, mutta heti alussa se ei selviä ja se tekee siitä epäselvän. Kirjassa pidän siitä että tämän tyylsiä ja saman aiheisia kirjoja ei ole vielä kirjoitettu paljoa. Epäuskottavan kirjasta tekee se, että ei tälläistä tapahtuisi oikeassa elämässä, koska tälläinen peli olisi todella vaarallista.


    Tässä kirjassa mikään tapahtuma ei herätä minussa vahvoja tunteita, koska en itse pysty samaistumaan kirjan henkilöihin tai sen juoneen. Opin kirjasta sen, että kaikki ihmiset voivat muuttua ja se mikälaisia haluamme olla ja mitä haluamme tehdä on meidän omissa käsissämme. Kirjan nimi on mielestäni todella osuva ja sopii tähän kirjaan, koska se kertoo juuri sen mistä kirjassa on kyse.

Laura Limonta 16 C
Anders de la Motte, Peli
Otava (2013)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti