keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Blogi kirjasta ”Verta Lumella”
Päähenkilö Esittely



Jo Nesbn verta lumella kertoo Päähenkilö Olavin työskentelystä tanskan heroiinikuninkaalle Daniel Hoffmanille, aikana jolloin heroiini rantautui Tanskaan. Olavin työnkuva yksinkertaisuudessaan oli Hoffmanin kilpailioitten eliminoimista.
Olav on kumminkin pohjinmiltaan hyvä sydämminen mies joka ajaa hänet kirjan aikana erittäin vaikeitten valintojen eteen.
                          Jos saisin tavatan Olavin jossain, niin haluaisin tavata hänet vanhanaikaisessa tanskalaisessa pubissa. Tarjoaisin hänelle siellä ison tuopin olutta.
                          Olav tekee erittäin vaikeita valintoja, joissa hänen pitää miettiä kuunteleeko hän järkeään vai sydäntään. Se tuottaa hänelle suunnattomasti pään vaivaa. Hän joutuu myös valita kahden naisen väliltä joista hän välittää suunnattomasti, hänen on tapettava ainakin toinen.

Arvostan Olavin suhteellisen hyvää kylmä hermoisuutta isojen valintojen edessä.
En olisi itsekkään toiminut näissä tilanteissa paremmin.
Olav arvostaa kirjoja ja niiden tarinoita erittäin paljon. Kirjat ovat iso osa Olavin elämää, hän lukee paljon mutta siltä ei tiedä mistään paljoakaan. Olav haluaisi lopettaa kirjojen jatkuvan lukemisen mutta hän ei siihen kykene.
Olavin käyttäytymisestä näkee selkeästi hänen työnkuvansa käskyläisenä ja sen ettei mies ole penaalin terävin kynä.
En välttämättä haluaisi mitään Olavin ominaisuutta tai piirrettä, koska ne todennäköisesti ajaisivat minut saman tyylisiin ongelmiin kuin Olavin. Esimerkiksi hyväsydämmisyys on erittäin hieno piirre mutta se myös aiheuttaa ongelmia jos luottaa vääriin ihmisiin.


Jo Nesbø: Verta lumella
Suomentanut: Outi Menna
Johnny Kniga 2015
Mauno Kuosmanen 16D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti