torstai 8. syyskuuta 2016

Step Swainston: Kuolemattomien kaarti



Kuolemattomien kaarti on Steph Swainstonin esikoisromaani, joka ilmestyi alkuperäisellä kielellään vuonna 2004. Kirja sijoittuu keskiaikaiseen maailmaan nimeltä Nelimaa, jota hallitsee kuolematon keisari. Hän on kerännyt joukon erityiskykyjä omaavia ja tehnyt heistä kuolemattomia. Nelimaa on jo vuosisatoja taistellut jättiläishyönteisten armeijaa vastaan, mutta viime aikoina ne ovat levinneet valtavalle alueelle, eikä kukaan tiedä mistä ne tulevat. Kirjan päähenkilö Jant Shira,jota kutsutaan myös Komeetaksi on keisarin viestinviejä ja yksi kuolemattomista.
  Jos saisin tavata Jantin tapaisin hänet mieluiten omassa maailmaassamme, koska Jant on tottunut kulkemaan maailmojen välillä eivätkä aikakausi erotkaan oli hänelle kuolemattomuuden takia ongelma.
  Jant tekee kirjassa monia eettisesti kyseenalaisia tekoja ja valintoja kuten antaa salaa kuolemassa olevalle miehelle huumetta, johon hän kuolee ja jopa käytännössä raiskaa naisen. Hän on myös vähällä menettää asemansa kuolemattomana huumeiden käyttönsä takia. Hän saattaa olla tunti- tai jopa päiväkausia tiedottomassa tilassa niiden takia, eikä pysty suorittamaan hänelle annettuja tehtäviä. Hän on kuitenkin käyttänyt huumettaan jo vuosisatojen ajan eikä tunnu pystyvän lopettamaan vaikka yrittääkin.
   Jant vaatii usein muilta asioita kuten rehellisyyttä samalla kun itse salaa esimerkiksi sitä, että on oikeastaan syy maailmansa lisääntyviin ongelmiin. Hänen mielipiteensä ystävistään ja muista kuolemattomista vaihtelevatkin sitä mukaan kun heistä paljastuu uusia puolia. Hänen käyttäytymisensä on muutenkin melko ailahtelevaa johtuen muun muassa huumeesta.
  Koska Jant toimii viestinviejänä hän on tottunut ottaamaan ja välittämään käskyjä ja välillä jotkut kuolemattomista pitävätkin häntä lähes palvelijana.
  Taito, joka hänellä on ja, jonka haluaisin itselle on tietenkin se, miksi hänestä tehtiin kuolematon eli kyky lentää ja uskomaton nopeus.

Steph Swainston: Kuolemattomien Kaarti
2010, Otava
380 sivua
Marcus da Silva Goncalves 16A


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti