perjantai 9. syyskuuta 2016

Kishwar desai – pimeyden lapset


Luin kirjan Pimeyden lapset. Jo nimestä voi päätellä minkälainen kirjan sisältö on. Se oli melko rankkaa luettavaa, mutta olin varautunut siihen.

   Kirja kertoo 14 henkisen perheen raasta kuolemasta. Heidät murhataan omaan kotiinsa ja ainut henkiin jäänyt on perheen 14-vuotias tyttö Durga. Hänestä tulee automaattisesti syyllinen ja hänet laitetaan nuorisovankilaan kuulusteltavaksi. Kirjan päähenkilö Simran on sosiaalityöntekijä ja hänen tehtävänsä on saada Durga puhumaan ja kertomaan mitä tuona synkkänä päivänä tapahtui. Masentunutta ja kovia kokenutta teinityttöä ei olekaan ihan helppo saada puhumaan ja Simranin on saatava johtolankoja myös muualta.

    Perheen historia oli hyvin synkkä. Durga ei ollut rakastettu lapsi. Siinä kulttuurissa ainoastaan poikia ylistettiin ja rakastettiin, mutta tytöt olivat hylkiöitä. Durgaa ja hänen siskoaan ei huomioitu usein ja heillä oli erittäin tarkat säännöt. Perheisiin ei yleensäkään haluttu syntyvän tyttö lapsia ja jos syntynyt lapsi oli tyttö, se saatettiin tappaa mitä kamalammilla tavoilla.

    Kirja perustuu tositapahtumiin, mutta kaikki henkilöt ja tapahtumapaikat ovat fiktiivisiä. Se, että muualla maailmassa voi tapahtua näin kamalia asioita opettaa arvostamaan omaa kotimaataan ja sitä miten hyvin asiat täällä ovat.

    Teos oli mielestäni hyvin yksinkertainen ja se toisti aika paljon itseään. Pidin kyllä kirjasta ja sen juonesta, mutta olisin toivonut esimerkiksi jotakin huikeaa juonenkäännettä loppuvaiheessa, sitä ei tullut, joten kirja oli ennalta arvattava. Eniten kirjassa pidin siitä, kun tuli kohtia joissa Durga kirjoitti vähän niin kuin päiväkirjaa ja välillä pääsi lukemaan mitä hän ajatteli.



Emma Ingberg 16D

Kishwar Desai – Pimeyden lapset

Suomentanut Terhi Kuusisto

Like Kustannus Oy (2010)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti