maanantai 22. toukokuuta 2017

John Willoughby
John Willoughby on yksi päähenkilöistä Jane Austenin kirjassa Järki ja tunteet. Kirja kertoo rikkaasta suvusta tulevista Marianne ja Elinora Dashwoodeista. Heidän isänsä kuoltua perheen raha tilanne heikentyy. Tämän takia sisarukset alkavat etsiä sopivia sulhas ehdokkaita. Kirjassa Marianne rakastuu ja kertoo tunteensa Johnille, minkä vuoksi John liittyy vahvasti kirjan juoneen.
Johnia kuvaillaan komeaksi nuoreksi mieheksi, joka valloittaa Mariannen sydämen. Hän on muuten täydellinen aviomies, mutta osoittautuu epäluotettavaksi, koska hän ei ole aina täysin rehellinen Mariannelle. Marianne saa hyvän ensivaikutelman Johnista, kun John pelastaa hänet myrskyn keskeltä. Tämän tapahtuman jälkeen Marianne kiinnostuu ja rakastuu Johniin.
Kirjassa moni huomaa Johnin ja Mariannen välillä olevan kuumia tunteita, mutta he eivät koskaan paljasta sitä. Suhde saa surullisen käänteen kun Johnin pitää lähteä Lontooseen töiden takia. Mariannekin saapuu Lontooseen toivona nähdä John. Marianne on kuitenkin huolissaan kun John ei vastaa hänen lähettämiin kirjeisiin.
Johnin hairahdus 15-vuotiaaseen Elizaan kantautui Mariannen korviin ja koko kaupungille. Eliza tulee raskaaksi aviottomassa suhteessa Johnin kanssa. Lopulta John jättää Elizan.  Tämä todistaa Elinorin väittämän todeksi, että John on itsekäs ja huono mies.  Johnin tekojen takia Marianne sairastuu ja meinaa kuolla.



Mikko, Väinö, Eetu M, Niku, Markku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti