maanantai 22. toukokuuta 2017

Jane Austen Järki ja tunteet

Järki ja tunteet-kirjan on kirjoittanut Jane Austen. Se on julkaistu vuonna 1812. Kirja kertoo Dashwoodin suvusta. Kirjassa kerotaan kahden Dashwood perheen naisen rakkaustarinoista. Naiset ovat Marianne Dashwood ja Elinor Dashwood. 
 
 Kirjan miljöö sijoittuu kaakkois-Englannin Sussexin kreivikuntaan, joka oli pieni kylä maaseudulla. Dashwoodit olivat asuneet siellä monen sukupolven ajan rauhallista elämää. He omistivat isot tilukset, joiden keskelle asunto sijaitsi. He asuivat kartanossa nimeltä Norland Park. Henry Dashwoodin kuollessa kartanon peri nuorin poika.
 
 Marianne ja Elinor Dashwood äitinsä kanssa muuttivat Lounais-Englantiin Devonshireen. Muuttivat maalaisasuntoon nimeltä Barton Cottageen, joka oli hyvin vaatimaton ulkoisilta ja sisällisiltä ominaisuuksiltaan. Kyseinen mökki oli vastakohta kartanolle, joka oli varsin hulppea. Miljööstä kerrotaan kirjassa, että ”Barton Park oli noin puolen mailin päässä huvilasta. Naiset olivat matkallaan laaksossa ajaneet sen ohi; mutta korkea kukkulaesti sitä näkymästä heidän kotiinsa. Talo oli suuri ja kaunis, ja Middletonit viettivät siellä vieraanvaraista, komeata elämää.”

 Tapahtuma-aika sijoittuu 1792 ja 1797 väliselle ajalle. Kyseinen aika oli kirjassa romantiikan aikaa. 1700-luvulla maatalous tehostui Englannissa, joten kirjan kuvaus talojen sijainnista maaseudulla on tarkka.


Eetu, Mika ja Samir 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti